Nigerian Current Affairs Past Questions: The Latest Past Questions

ADS: Gain admission into 200 level in any university of your choice with ease. Admission Is 100% Guaranteed. No Jamb | Low Fees

Call: 08036047056

The up-to-date Past Questions and Answers on Nigerian current Affairs: The up-to-date past questions and answers on current affairs are published on this page; together with current affairs for job hunting tests and interviews, Nigerian current affairs questions and answers for scholarship examinations, current affairs for general knowledge, diverse exams current affairs, and for other general purposes.

Some examination bodies such as the Joint Admission and Matriculation Board, JAMB and West African Examinations Council, WAEC, and Nigerian tertiary institutions like; University of Nigeria Nsukka, UNN, and the University of Lagos, UNILAG, test candidates on current affairs and Post UTME exams. The current affairs tests are mainly on general knowledge of facts and other events in Nigeria and some parts of the globe.

You are encouraged to go through the Current Affairs past questions and answers hereunder for Post UTME and other examinations in Nigeria with current affairs content. Get yourself ready for the forthcoming aptitude test by studying the official past current affairs questions and answers.

Current Affairs in Nigeria (Past Questions and Answers)

1. How many ethnic groups do we have in Nigeria?

Answer: 250 ethnic groups

2. Who is the current chief of justices of Nigeria?

Answer: Ibrahim Tanko Muhammad

3. In Nigeria, democracy day is now celebrated on.,

Answer: June 12

4. Which is the most populated country in the world?

Answer: China, with 1.4 billion residents

5. Who was the first Nigerian female psychiatrist?

Answer: Dr. Bertha Johnson

6. Nigeria’s Inspector General of Police is?

Answer: Adamu Mohammed

7. Which is the second-largest continent in the world?

Answer: Africa, coming after Asia

8. The hottest region in the world is called?

Answer: The Sahara Desert

9. Who is the current chairman of ECOWAS?

Answer: President Muhama don Issoufou of Niger Republic.

10. Which African country first gained independence?

Answer: Liberia in 1847

11. Who is Nigeria’s current speaker of the House of Representatives?

Answer: Femi Gbajabiamila

12. Who was the first writer of the English Dictionary in the world?

Answer: Mr. Samuel Johnson

13. Who is Nigeria’s Minister of Power?

Answer: Sale Mamman from Taraba State

14. Who was the first President of Nigeria?

Answer: Dr. Nnamdi Azikiwe, Oct. 1st, 1960 – Jan. 15th, 1966

15. Blue in the Nigerian Police flag represents?

Answer: Love, loyalty and unity

16. The first awarded Archbishop in Africa?

Answer: Benson Andrew Idahosa

17. The separation of powers simply means.

Answer: Checks and Balances

18. What is a 70 years anniversary called?

Answer: Platinum

19. What does the acronym ICAO stand for?

Answer: International Civil Aviation Organisation

20. Who was Nigeria’s first inspector General of Police?

Answer: Mr. C. W. Duncan, 1930 – 1935

21. Who is the current Sultan of Sokoto caliphate?

Answer: Muhammadu Salad Abubakar

22. Who is the current Governor of Central Bank of Nigeria?

Answer: Godwin Emefiele

23. Who is Nigeria’s Minister of Education?

Answer: Adamu Adamu from Bauchi State

24. What does the acronym ECOMOG means?

Answer: Economic Community Monitoring Group

25. Which is the highest mountain in Africa?

Answer: Mount Kilimanjaro in Tanzania

26. When did Nigeria break diplomatic relations with Israel?

Answer: 1972

27. Who created the Nigerian Council?

Answer: Frederick Lugard

28. What country does Nigeria share borders within the West?

Answer: Republic of Benin

29. Who is the current Senate President of Nigeria?

Answer: Ahmed Ibrahim Lawan

30. Which continent is the smallest in the world?

Answer: Australia

31. What agency is the Economic Commission for Africa part of?

Answer: UNO (United Nations Organisation)

32. Who what set of people does political sovereignty belongs to?

Answer: The Government

33. What region was created by the facilitation of the NCNC?

Answer: Mid-West Region

34. For what reason was Nigeria suspended from the Commonwealth in 1995?

Answer: Political Reasons

35. Who was the first Senate President of Nigeria?

Answer: Dr. Nnamdi Azikiwe

36. Who was the first governor-general of colonial Nigeria?

Answer: Lord Lugard

37. People who live by selling labour in the Marxist theory are called?

Answer: Proletariats

38. Who formed the first political party in Nigeria?

Answer: Herbert Macaulay

39. What was the first political party in Nigeria?

Answer: Nigerian National Democratic Party (NNDP)

40. When did the Duke and Duchess of Sussex leave the royal family?

Answer: January 2020

41. When was paper currency introduced in Nigeria?

Answer: 1918

42. How many Local Government Areas are in Nigeria?

Answer: 774

43. Which state in Nigeria has the largest number of Local Government Areas?

Answer: Kano State with 44 LGAs.

44. What does the term MDGs stands for?

Answer: Millennium Development Goals

45. When did the Federal Military Government abolish the four regions?

Answer: 1966

46. How many countries constitute the Economic Community of West African States?

Answer: 16

47. Which country was the last to win independence from colonial rule?

Answer: Angola

48. A country made up of semi-autonomous units is called.

Answer: A confederation

49. What is the ultimate aim of political parties?

Answer: To acquire and exercise power

50. What system of Government is political power inherited?

Answer: Monarchy

51. Which is the largest city in Nigeria?

Answer: Lagos

52. How many states were created by General Yakubu Gowon in Nigeria, May 1967?

Answer: 12 states

53. Who was the first Executive President of Nigeria?

Answer: Alhaji Shehu Shagari

54. When was facebook founded?

Answer: February 4, 2004

55. How many regional divisions does Africa have?

Answer: (Six Regional Divisions)

56. Who is the current managing director of NNPC?

Answer: Maikanti Baru

57. Who is the current Chief Justice of Nigeria?

Answer: Ibrahim Tanko Muhammad

58. Who was the longest serving senate President of Nigeria?

Answer: David Mark

59. Who is the current Prime Minister of the United Kingdom?

Answer: Boris Johnson

60. Who is the current Secretary-General of the United Nations?

Answer: Antonio Guterres

61. Who is the longest serving Prime Minister of Israel?

Answer: Benjamin Netanyahu

62. Which state in Nigeria has the smallest number of LGAs?

Answer: Abuja, with only seven LGAs.

63. When was the United Nations Organisation formed?

Answer: 25th April 1945

64. The first woman to become a governor in Nigeria is?

Answer: Mrs. Virginia Etiaba, Anambra State

65. What does the acronym NUPENA means?

Answer: National Union of Petroleum Engineers and Natural Gas

66. Who is the current INEC Chairman?

Answer: Prof. Mahmood Yakubu

67. THe first female Brigadier in Nigeria?

Answer: Ronke Kale

68. Who released Nelson Mandela when he was arrested as an apartheid prisoner?

Answer: President Fredrick Declerk

69. Who is the current Chairman of UNO?

Answer: Bankie Moore from South Korea

70. Which state has the highest percentage of contribution to oil revenue in Nigeria?

Answer: Delta State

71. What is the motto of Nigeria?

Answer: Unity and Faith, Peace and Progress

72. How long does it take the earth to complete one revolution?

Answer: 365 days

73. When was the first refinery in Nigeria built?

Answer: 1965

74. When was the Federal Capital Territory created?

Ans: February 3rd, 1976

75. Who was Nigeria’s First Military Head of State?

Ans: General Yakubu Gowon

76. Who was known as the King of Afro beat in Nigeria?

Ans: Mr Fela Anikulapo Kuti

77. Where was the the United Nations Organisation formed?

Ans: San Francisco, April 1945

78. How was Sir Dele Giwa killed?

Ans: Through letter bomb

79. When was the Central Bank of Nigeria established?

Ans: 1958

80. Which authority heads the Nigerian Judiciary?

Ans: The Chief Justice of Nigeria

81. Who was the first Sultan of Sokoto?

Ans: Shehu Usman Danfodio

82. When was Nigerian Airforce established?

Ans: In 1964

83. Who was the last governor before Nigeria’s independence?

Ans: Sir James Robertson

84. Who was the first managing director of NNPC?

Ans: Chief R.A Marinho

85. When did the first world war take place?

Ans: 1914-1919

86. Which is the second most populated country in the world?

Ans: India, following China with a population of 1,806.6 billion people.

87. When did the Nigerian civil war begin?

Ans: July 6,1967

88. The award of honour GCFR is meant for?

Ans: Head of States only

89. What is the motto of the Nigerian Police?

Ans: The police are your friend.

90. When did the second world war take place?

Ans: 1939-1945

91. What age is the life expectancy of a Nigerian man?

Ans: 52years

92. What does the red eagle on the Nigerian coat of arms depict?

Ans: Strength

93. What is the official language of Nigeria?

Ans: English Language

94. When was Nigeria declared and recognized as a nation?

Ans: October 1, 1960

95. How many continents are there in the world?

Ans: Seven continents

96. What does the colour yellow in the Nigerian police flag signify?

Ans: Discipline and resourcefulness

97. Who is Nigeria’s current minister of finance?

Ans: Zainab Ahmed from Kaduna State.

98. Who was the first secretary general of United Nations Organisations?

Ans: Tryg Velie from Norway

99. When was the current president of Nigeria born?

Ans: 17 December 1942

100. How many senators make up the national assembly of Nigeria?

Ans: 109 senators

101. How many senatorial districts are the 36 states divided into?

Ans: Three senatorial districts

102. How many members does the house of representative of Nigeria have?

Ans: 360 members

103. Who was the first house of representative member?

Ans: Sir Fredric Metcalfe

104. Which is the highest mountain in the world?

Ans: Mount Everest, 29,028 feet tall

105. Who were the first Europeans to come to West Africa?

Ans: Portuguese

106. When did the outbreak of American civil war take place?

Ans: 1848-1861

107. Who was the first president of the United States of America?

Ans: George Washington

108. Who was the National president of Nigeria?

Ans: Chief Olusegun Obasanjo

109. What does the green in the Nigerian police flag represent?

Ans: Energy and life

110. How many regional divisio0ns are there in Africa?

Ans: Five regional divisions

111. How many countries make up Middle Africa?

Ans: Nine African countries

112. When did Nigeria become a British colony?

Ans: 1914

113. Where is the Kainji Dam in Nigeria located?

Ans: Niger State

114. How many states make up the South-South geo-political zone in Nigeria?

Ans: Six states

115. When did the current president of Nigeria resume duties?

Ans: May 19, 2015

116. What is the state of origin of the president of Nigeria?

Ans: Katsina State

117. Who was the first female NAFDAC Chairman?

Ans: Prof. Dora Akunyili

118. Who invented the light bulb?

Ans: Thoma Edison

119. What was the first ever produced Nollywood movie?

Ans: Palaver, produced in 1926

120. Who is the Vice President of Nigeria?

Ans: Oluyemi Osibanjo

121. When did the former president Umaru Yar’Adua die?

Ans: May 6, 2010

122. What discovery are the Lander brothers known for?

Ans: Discovering the source of River Niger

123. Who discovered the African continent?

Ans: Prince Henry the explorer from Portugal

124. When was slave trade first abolished?

Ans: In 1803, Denmark-Norway

125. Who invented the motor car?

Ans: Karl Benz, 1885

126. What is the coldest planet in the Solar system?

Ans: Neptune

127. Which is the highest court of law in Nigeria?

Ans: Supreme court of Nigeria

128. Who was the first governor of Central Bank of Nigeria?

Ans: R.A Feton

129. When Nigerian football premiere league formed?

Ans: 1972

130. What is the hottest planet in the solar system?

Ans: The Venus

131. Which is the oldest degree awarding university in Nigeria?

Ans: University of Ibadan

132. Who was the first female Professor in Nigeria?

Ans: Elfrida Adeho

133. Which courts are the lowest in Nigeria?

Ans: Magistrate, District and customary courts

134. When was GSM introduced in Nigeria?

Ans: 2001

135. Who was the first indigenous speaker of the House of Representative?

Ans: Jaja Wachuku, 1959.

136. Who was the first vice president of Nigeria?

Ans: Alex I. Ekwueme

137. How long does it take the Mars to complete one revolution?

Ans: 687 days

138. Which of Nigeria’s past president is also known as an ambassador for peace?

Ans: Dr Goodluck Jonathan

139. Who is Nigeria’s Minister of transportation?

Ans: Rotimi Amaechi

140. When was Nigeria’s currency changed to naira and kobo?

Ans: January 1st, 1973

141. When was google founded?

Ans: 4th September 1998

142. Who discovered the internet?

Ans: Robert E. Kahn and Vint Cerf

143. When did Donald Trump assume duties as President of America?

Ans: 20th January 2017

144. Who is the inventor of the computer?

Ans: Charles Babbage

145. Who is known as the fastest man in the world?

Ans: Usain Bolt

146. What is the most common natural resource in Nigeria?

Ans: Petroleum

147. When were the first modern Olympics held?

Ans: In 1896, Greece

148. How many countries are in Europe?

Ans: 44 countries

149. Who was the first African Bishop?

Ans: Bishop Samuel Ajayi Crowther

150. Who is the richest man in the world?

Ans: Jeff Bezos, founder of Amazon


Question 1: Nigeria’s current president

Answer: Muhammadu Buhari

Question 2: Current vice president

Answer: Prof. Yemi Osinbajo

Question 6: Who formed the first political party in Nigeria?

Answer: Herbert Macaulay

Question 7: What was the first political party in Nigeria?

Answer: Nigerian National Democratic Party (NNDP)

Question 8: What does the eagle in the Nigerian coat of arm represent?

Answer: Strength

Question 9: What do the two horses on the Nigerian coat of arm represent?

Answer: Dignity

Question 10: What was the black shield in the Nigerian coat of arm stand for?

Answer: Nigerian’s fertile soil

Question 11: What does the white colour in the Nigerian flag stand for?

Answer: Peace

Question 12: What does the green colour in the Nigerian flag represent?

Answer: Forests and abundant natural wealth of Nigeria

Question 13: Nigeria is divided into how many geopolitical zones?

Answer: Six (6) geopolitical zones

Question 14: What was the first capital city in Nigeria?

Answer: Calabar

Question 15: Capital of Nigeria

Answer: Abuja

Question: Who is the current Nigerian Deputy Senate president?

Answer: Obarisi Ovie Omo-Agege

Question 16: What is the name of the Nigerian senior national team in football (men team)?

Answer: Super Eagles

Question 17: When did the Nigerian Golden eaglets win the world under-17 FIFA world cup

Answer: 1985, 1993, 2007, 2013

Question 18: Who was the first female vice-chancellor in Nigerian university?

Answer: Grace Alele Williams

Question 19: Who gave Nigeria her name?

Answer: Flora Shaw

Question 20: Who designed the Nigerian flag?

Answer: Michael Taiwo Akinkunmi

Question 21: Who was the first man to buy a car in Nigeria?

Answer: Bob Jensen

Question 22: Who was the first woman to buy a car in Nigeria?

Answer: Funmilayo Ransome Kuti

Question 23: Which was the first TV station in Nigeria?

Answer: Western Nigerian Government Broadcasting Corporation (WNTV) in 1959

Question 24: When was Nigeria formed?

Answer: 1914

Question 25: Where was crude oil first discovered in Nigeria?

Answer: Oloibiri Oilfield, located in Oloibiri in Ogbia LGA of Bayelsa State

Question 26: Who was the first Nigerian to become a Noble Laureate?

Answer: Wole Soyinka

Question 27: Who is the Nigerian current speaker of the House of the Representatives?

Answer: Femi Gbajabiamila

Question 28: What is the premier university in Nigeria?

Answer: University of Ibadan

Question 29: Who is the minister for education in Nigeria?

Answer: Adamu Adamu

Question 30: Who is the current chief justice of Nigeria?

Answer: Walter Samuel Nkanu Onnoghen

Question 31: When did Nigeria have her independence?

Answer: 1st October 1960

Question 32: When Nigeria did become a republic?

Answer: 1st October 1963

Question 33: When was the first military coup carried out in Nigeria?

Answer: 1966

Question 34: How many local Governments do we have in Nigeria?

Answer: 774

Question 35: Who is the first Nigerian president?

Answer: Dr. Nnamdi Azikiwe

Question 36: Who was the Nigerian first executive president?

Answer: Alhaji Shehu Aliyu Shagari

Question 37: Who was the Nigerian first prime minister?

Answer: Abubakar Tafawa Balewa

Question 38: What is the largest continent in the world?

Answer: ASIA with a population of 3,641,000,000 while Australia & Oceania is the smallest continent

Question 39: What are the five Oceans in the world?

Answer: Pacific Ocean, Atlantic Ocean, Indian Ocean, Southern Ocean, Arctic Ocean

Question 40: What is the full meaning of UNICEF?

Answer: United Nations International Children’s Emergency Fund

Question 41: Who is the current Senate President in Nigeria?

Answer: Ahmed Ibrahim Lawan

Question 42: Which country’s flag is called the Union Jack?

Answer: Great Britain

Question 43: What is centenary?

Answer: 100 years

Question 44: What is Nigeria?

Answer: Nigeria officially the Federal Republic of Nigeria, is a federal constitutional republic comprising 36 states and its Federal Capital Territory, Abuja. Nigeria is located in West Africa and shares land borders with the Republic of Benin in the west, Chad and Cameroon in the east, and Niger in the north.

Question 45: Nigeria’s Chief of Defence Staff

Answer: General Abayomi Gabriel Olonishakin

Question 46: Who is Nigeria’s Chief of Army Staff?

Answer: Lt-General T.Y. Buratai

Question 47: Who is Nigeria’s Chief of Naval Staff?

Answer: Vice Admiral Ibok-Ete Ekwe Ibas

Question 48: Who is Nigeria’s Chief of Air Staff?

Answer: Air Marshal Sadique Abubakar

Question 49: Who is the current NAFDAC Director-General?

Answer: Mojisola Christianah Adeyeye

Question 50: Who is the current Inspector General of police?

Answer: IGP Solomon Arase

Question 51: Current chairman of the African Union

Answer: Abdel Fattah el-Sisi

Question 52: Who is the Secretary-General of the united nations

Answer: António Guterres

Question 53: Who is the current minister of education?

Answer: Adamu Adamu

Question 54: Mention five rivers in Nigeria that share their names with a state.

Answer: Rivers – Benue, Niger, Osun, Kaduna, Ogun, Sokoto, Cross River, Imo

Question 55: What does the eagle in the Nigerian coat of arm represent?

Answer: Strength

Question 56: Mention 9 past senate presidents of Nigeria.

Answer: Dr. Nnamdi Azikiwe, Evan Enwerem, Chuba Okadigbo, Anyim Pius Anyim, Adolphus Wabara, Ken Nnamani, David Mark, Bukola Saraki, Ahmed Ibrahim Lawan

Question 57: What do the two horses on the Nigerian coat of arm represent?

Answer: Dignity

Question 58: What was the black shield in the Nigerian coat of arm stand for?

Answer: Nigerian’s fertile soil

Question 59: What does the white colour in the Nigerian flag stand for?

Answer: Peace

Question 60: What does the green colour in the Nigerian flag represent?

Answer: Forests and abundant natural wealth of Nigeria

Question 61: Who is the current minister of finance?

Answer: Zainab Shamsuna Ahmed

Question 62: Who is the current minister of defence?

Answer: Maj. Gen. Bashir Magashi (rtd)

Question 63: Nigeria is divided into how many geopolitical zones?

Answer: Six (6) geopolitical zones

Question 64: What was the first capital city in Nigeria?

Answer: Calabar

Question 65: Who is the current minister of FCT?

Answer: Mohammed Musa Bello

Question 66: Who is the current Nigerian Deputy Senate president?

Answer: Obarisi Ovie Omo-Agege

Question 67: When did the Nigerian Golden eaglets win the world under-17 FIFA world cup

Answer: 1985, 1993, 2007, 2013, 2015

Question 68: Which country won the 2018 world cup?

Answer: France

Question 69: Where was crude oil first discovered in Nigeria?

Answer: Oloibiri Oilfield, located in Oloibiri in Ogbia LGA of Bayelsa State Question:. Who was the first Nigerian to become a Noble Laureate?

Question 70: Who is the minister for petroleum resources in Nigeria?

Answer: President Muhammad Buhari

Question 71: When was the Nigerian Naira introduced?

Answer: 1st January 1973

Question 72: What are the five largest Oceans in the world?

Answer: Pacific Ocean, Atlantic Ocean, Indian Ocean, Southern Ocean, Arctic Ocean

Question 73: What is the full meaning of UNICEF?

Answer: United Nations International Children’s Emergency Fund

Question 74: When were the currency notes introduced?

Answer: 100 Naira:1999, 200 Naira in 2000, 500 Naira in 2001, and 1000 Naira on October 12, 2005

Question 75: How many ministers do we have in Nigeria?

Answer: 43

Question 76: With which countries does Nigeria share boundaries?

Answer: Nigeria is located in West Africa and shares land borders with the Republic of Benin in the west, Chad and Cameroon in the east, and Niger in the north

Question 77: Representative democracy is the best characteristic by

Answer: free elections and proper registers of voters

Question 78: While political partial parties aim at forming government pressure groups aim at

Answer: influencing governmental decisions

Question 79: When the electorate vote for representatives who in turn vote on their behalf we say it is

Answer: an indirect election

Question 80: An election which is conducted to fill a vacant seat in a legislature is called a

Answer: By-Election

Question 81: Which of these countries does NOT operate a federal constitution

Answer: France

Question 82: The major advantage of the secret ballot is that

Answer: it ensures the anonymity of each voter

Question 83: In a one-party state

Answer: the ruling party is the only legal party

Question 84: A cabinet system of government is practiced in

Answer: Britain and Canada

Question 85: A proclamation by the head of state ending a session of parliament is called

Answer: a dissolution

Question 86: The constitution of the federal republic of Nigeria

Answer: promotes the unity of diversity

Question 87: The transfer of authority to a local government council is known as

Answer: delegation

Question 88: The principle of anonymity of civil servants means that they

Answer: Are credited or blamed for anything they do

Question 89: The six registered political parties in Nigeria in 1982 were

Answer: UPN, GNPP, NAP, PRP, NPP, NPN,

Question 90: Which of the following is NOT a pressure group in Nigeria

Answer: farmers

Question 91: The N.C.N.C sent a delegation to London in 1947 to protest against the

Answer: Richards constitution

Question 92: A popular principle of colonial administration in British West Africa was

Answer: indirect rule

Question 93: The first governor-general of colonial Nigeria was

Answer: Lord Lugard

Question 94: The first military government in Nigeria was headed by

Answer: General Agunyi Ironsi

Question 95: The first general election in Nigeria was held in

Answer: 1959

Question 96: The supreme organ of the U.N O is the

Answer: general assembly

Question 97: Traditional rulers were restricted to ceremonial rules by the local government reforms of

Answer: 1976

Question 98: A parliamentary system, who ensures that members are in the house to vote on major issues

Answer: Whip

Question 99: A system in which no single person serves as the chief executive is known as

Answer: Parliamentary

Question 100: A social system in which power is derived from control over land is called

Answer: Feudalism

Question 101: “Rule of Law” refers to the situation in which

Answer: Laws are supreme

Question 102: An important principle of civil service is

Answer: Anonymity

Question 103: Which of these constitutions recognized local government as the third tier of government

Answer: the 1979 constitution

Question 104: A condition for judicial independence is the appointment of judges by the

Answer: Judicial Service Commission

Question 105: The minorities Commission appointed in Nigeria in 1957 recommend that

Answer: More states should be created in the federation

Question 106: The second military coup in Nigeria took place on

Answer: July 29, 1966

Question 107: One of these was in existence before the outbreak of the second world war

Answer: The League of Nations

Question 108: An important advantage of creating more constitution in a federal state is to

Answer: Enhance the People participation

Question 109: Under the Presidential system

Answer: c. The president may come from any of the parties

Question 110: Public opinion is important because it

Answer: Lets government know what the people want

Question 111: Bicameral legislature exists

Answer: To prevent the concentration of power on the legislative house

Question 112: Africans were first elected to the legislative council in British West Africa in

Answer: Ghana

Question 113: One of the functions of the Ministry of external affairs is the

Answer: Promotion of national interests

Question 114: The leader of the Northern People’s congress was

Answer: Ahmadu Bello

Question 115: The idea of democracy started with the

Answer: The earliest democracy in the world began with the work of a man named Cleisthenes, in Athens (Greece), in 510 BC.

Question 116: In the Marxist theory, those who live by selling their labor are called

Answer: Proletariats

Question 117: Which of the following is NOT an acceptable means of achieving democracy?

Answer: Riots 22 The branch of government responsible for implementing laws is the

Question 118: In a democracy, sovereignty is vested in

Answer: The community

Question 119: Universal Adult Suffrage means all

Answer: Qualified citizens can vote

Question 120: A bill that applies to the whole population and is intended to promote the general welfare is called

Answer: An Appropriation bill

These are the names of Nigeria’s former colonial masters.

Sir Frederick Lord Lugard,
who ruled from 1900 to 1919.

Sir Hugh Clifford,
Who ruled from 1919 to 1925.

Sir Creamer Thompson,
who ruled from 1925 to 1931.

Sir Donald Cameroon,
who ruled from 1931 to 1935.

Sir Bernard Bourdilion.
who ruled from 1935 to 1943.

Sir Anthony Richard.
Who ruled from 1943to 1948.

Sir John McPherson.
Who ruled from 1948 to 1958.

Sir James Robertson.
Who ruled from 1958 to 1960.

Leave a Comment

Shares